Fasadfog AB om medlemskapet: ”Håller branschen fortsatt stark”

Mikael Lind från Fasadfog AB ser medlemskapet i Fog- och Brandskyddsföretagen som en självklarhet. Med kontakter, stöd och styrkan i att vara flera tycker han att fler borde blir medlemmar för att stärka branschen.

Fasadfog AB i Norrköping är ett företag med åtskilliga årtionden av samlad erfarenhet. Vd:n Mikael Lind berättar att specialiteten ligger inom estetisk fogning – saker som brandskydd och fasadfog är andra mer lämpade att göra.

­– Jag gillar jobben där det krävs det lilla extra och där ett bra slutresultat blir väldigt synligt.

Medlemskapet i Fog- och Brandskyddsföretagen har funnits så länge han kan minnas. För honom är det en självklarhet.

– Är man med i Fog- och Brandskyddsföretagen så står det för något. Man är utbildad och duktig på sitt jobb och man lämnar garantier. I slutändan handlar det om att vi håller branschen fortsatt stark, säger Mikael Lind.

Medlemskapet ger trygghet i garantifrågor

Styrkan i att backas upp av branschorganisationen när det kommer till garantifrågor är någonting som Mikael Lind vill lyfta lite extra. Tyngden i att kunna hänvisa till branschstandard ger trygghet.

Fog- och Brandskyddsföretagen har satt ett krav på att medlemmar måste lämna garantier till slutkunder. Samtidigt tillåts inte garantier på över 5 år.

– Dels är det positivt för de som köper in våra tjänster att de vet vad som gäller, dels är det en trygghet för oss att det finns tydliga regler att hänvisa till, säger han.

Även organisationens utbildningar ser han som en styrka för hela branschen.

– Utbildningarna är väldigt bra. Ska man utföra ett så pass viktigt jobb som till exempel brandskydd och PCB-sanering är det jätteviktigt att man är utbildad, annars tappar man trovärdighet. Det blir en säkerhet för branschen att man utbildar allt folk och i förlängningen ser till att jobben blir rätt gjorda.

Mikael Lind har en tydlig uppmaning till nystartade företag inom fogbranschen.

– Jag tycker absolut att man ska bli medlem, om man inte redan är det. Man får kontakter som är ovärderliga och ett brett stöd från både kansliet och övriga medlemmar, säger han.